28 Eylül 2012

Windows 8'i USB'den Kurun


Sizlere Windows 8'i biraz olsun tanıttıktan sonra deneyebilmeniz için Microsoft'un ücretsiz kullanıma sunduğu Release Preview'in indirme bağlantılarını daha önceki yazımızda paylaştık.Bu yazımızda ise Windows 8'i bir USB sürücüsünden yüklemeyi anlatacağız.





 

Öncelikle bu likten Windows 8 Release Review'i indirin.Burada dikkat etmeniz gereken şeylerden biri Windows 8'i Türkçe olarak indirmek,diğeri ise ürün anahtarını kesinlikle bir kenara yazmak çünkü yükleme sırasında bizden bunu isteyecek.

Sonrada bu linkten ''Windows 7 DVD Yükleme Aracı'' yazan programı indirip bilgisayarımıza kuralım.



Kurduktan sonra programı açın ve ''browse'' butonuna tıklayıp,indirdiğiniz Windows 8 ISO dosyasını seçin.Ve unutmayın en az 4 GB'lik bir USB sürücüsü takmanız gerekir.
 



Daha sonra resimde gördüğünüz gibi USB device butonuna tıklayın. 


Ve yeni gelen ekrandan uygun USB sürücüsünü seçin ve ''Begin copying''  butonuna tıklayın.Sonraki adımda ise formatlama işlemine başlanılacak ve Windows 8,USB sürücünüze otomatik olarak yüklenecek.''Bootable USB device created successfull'' yazısını gördükten sonra anlayınki işlem başarılı bir şekilde tamamlanmış.


En son adımda ise bilgisayarınızı başlangıçta USB sürücüsü açılacak şekilde ayarlıyoruz.Bu işlemi bilgisayarınız açıldığında ''F12'' veya bilgisayarınız aşağıdaki ekranı hangi tuştan açıyorsa (her bilgisayarda farklı olabiliyor) açın ve ''Boot Device'' yazan yeri USB'ye getirin,kayıt edip çıkın.Eğer bu işlerden anlıyorsanız yani daha önce format attıysanız ve yükleme ekranı bilgisayarınıza otomatik olarak geldiyse bu adıma hiç gerek yok.

0 Yorum: